PROJEKTLEDARE – SENIOR

Arbetsuppgifter
Ett av vår kunds stora och viktiga program är i uppstartsfasen och behöver förstärkning. Vi söker därför, för vår kunds räkning, en senior konsult som ska leda ett eller flera av projekten – bygga upp struktur, styrning, ansvara för projektens leverans inom tid, kostnad och resultat gentemot beställare och styrgrupp. Det dagliga arbetet handlar om att leda och styra projektresurser för att kunna bidra till den totala leveransen inom programmet. Du ansvarar för att driva mot projektets/programmets mål inom givna tids- och kostnadsramar samt rapportering till olika ledningsgrupper. I arbetet ingår att samordna IT- och verksamhetsaktiviteter internt. Projektledaren skall också samordna framtagning av de nya processerna, se till att de blir dokumenterade enligt den standard som gäller, implementera de förändrade processerna samt ta fram och implementera IT-stöd för de nya tjänsterna.
Arbete i projektet drivs i tätt samarbete med programledaren, process och kravledare, IT-arkitekt samt övriga projektledare. Det kan även finnas att behov leda andra utvecklings- och implementeringsprojekt inom divisionens verksamhetsområden.

Arbetsuppgifter i punktform:
– Ansvara för projektets tid, kostnad och resultat.
– Leda projektteam för att utveckla och implementera nödvändiga arbetsprocesser och rutiner.
– Koordinera verksamhetskrav med verksamhetsspecialister, IT-krav och IT-arkitektur.
– Kunskap om förvaltningsstyrning (meriterande med PM3 erfarenhet).
– Driva projektet enligt vår kunds produktionsmodell, PPS.
– Planera, följa upp och rapportera projektet till programledning och styrgrupp.
– Hantera risker i projektet enligt vår kunds rutiner.
– Planering, uppföljning och kommunikation av aktiviteter inom projektet.
– Ansvara för förändringsledning inom projektet.
– Samarbete och resor inom Norden kan eventuellt förekomma.

Om oss
JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Företagspresentation
Vår kund är ett statligt affärsverk som förvaltar stamnätet för elkraften i Sverige. De bedriver även forskning- och utvecklingsprojekt på många områden för att främja ny teknik. Huvudkontoret finns i Stockholm och här behöver man som konsult säkerhetsprövas för de flesta uppdrag.

Kvalifikationer
– Högskole-/Universitetsutbildning med examen inom systemvetenskap-, data- eller teknik.
– Minst 10 års erfarenhet som projektledare.
– Ha arbetat som projektledare inom energibranschen.
– Erfarenhet från arbete med att verkställa verksamhetskrav till IT-stöd i en organisation med förvaltningsstyrning PM3.
– Erfarenhet av att ha arbetet inom en samhällskritisk verksamhet med mycket höga säkerhetskrav.
– Erfarenhet av att ha arbetat med projekt i internationell miljö.
– Erfarenhet av PPS, PROPS eller liknande som projektstyrningsmodell.
– Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

När du blir en av oss
Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön
Enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan
Heltid, kontorstider. Vår kund önskar start omgående och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-10-31 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Ansökningar mottagna innan 2023-09-11 kommer hanteras i ett första urval.

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Visstidsanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publ. datum

2023-09-07

Kontaktperson

My Johansson
my.johansson@jobbusters.se
+46 73 713 82 13

  Kvalifikationer

 • Högskole-/Universitetsutbildning med examen inom systemvetenskap-, data
 • eller teknik.
 • Minst 10 års erfarenhet som projektledare.
 • Ha arbetat som projektledare inom energibranschen.
 • Erfarenhet från arbete med att verkställa verksamhetskrav till IT-stöd i en organisation med förvaltningsstyrning PM3.
 • Erfarenhet av att ha arbetet inom en samhällskritisk verksamhet med mycket höga säkerhetskrav.
 • Erfarenhet av att ha arbetat med projekt i internationell miljö.
 • Erfarenhet av PPS, PROPS eller liknande som projektstyrningsmodell.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
Ansök tjänsten