UX OCH UI-DESIGNER FÖR KOMPLEXA REALTIDSSYSTEM

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill ta dig an det spännande och långsiktiga uppdraget som UX- och UI-designer hos vår kund! Du kommer att tillhöra enheten "Driftapplikationer" som består av 10 personer uppdelat på två team. Dessa team jobbar med att utveckla program för realtidssimulering och analys av kraftsystem. Under flera år har kunden utvecklat två verktyg: Det första används för att analysera deras kraftsystem i realtid och underlättar övervakningen och driften av kraftsystemet, det andra simulerar det nordiska kraftsystemet i realtid och används i utbildningen av kraftsystemsoperatörerna samt genomföringen av kritiska övningar. Verktygen är komplexa och utvecklas internt av kraftsystemingenjörer och systemutvecklare, vilket gör att användarvänligheten är en stor utmaning för användarna: kraftsystemoperatörer och utbildare. Genom att prata med kundens interna användare kommer du få en djupare förståelse av deras behov och arbetssätt, samt få en översiktlig bild av vilka utmaningar de står inför gällande användarvänlighet. Du kommer iterativt skapa ett koncept med interaktions- och designriktlinjer för kundens verktyg samtidigt som du identifierar prioriterade delar av verktygen där förbättringar skulle ge mest nytta. Du kommer ansvara för testningen av dina idéer genom att skapa interaktiva prototyper för användare att testa och lämna feedback om. Eftersom verktygen hanterar stora mängder flödande data vill kunden gärna att arbetet fokuserar delvis på riktlinjer kring visualiseringen av data. Tillsammans med produktägarna och utvecklarna kommer du hjälpa till att hitta nya arbetssätt som integrerar ditt arbete i utvecklingsrutiner, så att all ny utveckling görs i linje med interaktions- och designriktlinjerna.

Om oss

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb. Uppdraget utförs hos vår kund i Sundbyberg, Stockholm. De är en myndighet som drivs i form av ett statligt affärsverk. Vi har flera konsulter hos kunden som trivs mycket bra!

Personliga egenskaper

Som person är du kvalitetsmedveten, noggrann och leveranspålitlig. Du är van att dokumentera ditt arbete, är ntresserad av problemlösning samt har en god samarbetsförmåga och initiativförmåga. Vidare är du tydlig i din kommunikation, ödmjuk och har lätt för att skapa förtroende.Du har ett självständigt och målinriktat arbetssätt.

Tillträde och ansökan

Heltid. Vår kund önskar start så snart som möjligt och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2021-02-19 med option på förlängning om ytterligare 1 år. För detta uppdrag krävs en säkerhetsprövning, som uppskattningsvis tar 3-5 veckor från dess att du tilldelats uppdraget. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund.Tyvärr är det ej möjligt med underkonsult-lösning för detta uppdrag. Skicka in din ansökan i Word-format snarast, då intervjuer sker löpande. Sökord: UX, UI, UX-designer, UI-designer, realtidssystem, Sketch, Adobe XD, datavisualisering, HTML, CSS, Javascript, Vue, React, Agilt, Kraftsystem, energi.

Kvalifikationer

  • Goda kunskaper i UX och UI design för komplexa system
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
  • Minst ett relevant referensprojekt med namngivna kontaktpersoner
  • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba tillsammans med utvecklare i en professionell mjukvaruutvecklingsmiljö

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Visstidsanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publ. datum

2020-02-06

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Carolina Lundgren

08-525 240 17 carolina@jobbusters.se

Kvalifikationer

  • Goda kunskaper i UX och UI design för komplexa system
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
  • Minst ett relevant referensprojekt med namngivna kontaktpersoner
  • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att jobba tillsammans med utvecklare i en professionell mjukvaruutvecklingsmiljö