ARBETSRÄTTSSPECIALIST / LABOUR AFFAIRS SPECIALIST

Arbetsuppgifter
Till vår kund söker vi en specialist inom arbetsmarknadsfrågor / Labour Affairs Specialist. Du kan vara placerad på deras kontor i Göteborg eller i Skövde.

Labour Affairs är förhållandet mellan arbetsgivare och anställda enligt de strategiska beslut, policyer och lagar som påverkar det.

Vår kund strävar efter att ge de rätta förutsättningarna, skapa tydlighet och hela tiden fortsätta utvecklas. Det gör de genom att ifrågasätta vad de gör, varför och hur vill de att det ska kombineras med att tillhandahålla arbetsrättslig kompetens.

Tolkningen av lag, avtal, policyer och riktlinjer hjälper dem att stödja den linje som företaget håller och vilken riktning de ska ta. De arbetar med att bygga långsiktiga relationer med fackföreningarna och andra intressenter så att de alltid kan hålla en professionell och hög standard i sina förhandlingar och dialoger.

Det är viktigt att förenkla för människor att agera och arbeta enligt lagar, förordningar, deras policy och kultur. De gör detta genom medvetenhet och genom att vidta åtgärder om något inte är enligt vad som är överenskommet.

De prioriterar och värdesätter sin kultur, medarbetarnas säkerhet och välbefinnande. Därför arbetar de proaktivt för att förebygga eventuella missförhållanden kring droger och alkohol, och de har en tydlig riktlinje för att säkra arbetssätten.

Om oss
JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Företagspresentation
Vår kund är ett internationellt företag inom automotive och de skapar och utvecklar drivline lösningar för en global marknad. De är en banbrytande global leverantör och ligger i framkant med teknik och har tillverkningskapacitet på två kontinenter.

Kvalifikationer
– Du har gedigen erfarenhet inom HR.
– Du har mycket goda kunskap inom arbetsrättsliga frågor.
– Du har erfarenhet av fackliga förhandlingar.
– Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har hög analytisk förmåga och är strukturerad och självgående. I arbetet ingår många kontaktytor vilket ställer krav på samarbetsförmåga, gott omdöme och integritet.

När du blir en av oss
Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Tillträde och ansökan
Heltid, 40h/v. Vår kund önskar start enligt överenskommelse och uppdraget förväntas pågå till 2025-12-31 med chans till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult och arbeta hos vår kund i antingen Göteborg eller Skövde. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

  Kvalifikationer

 • Du har gedigen erfarenhet inom HR.
 • Du har mycket goda kunskap inom arbetsrättsliga frågor.
 • Du har erfarenhet av fackliga förhandlingar.
 • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Visstidsanställning

Tjänstgöringsort

Skövde

Publ. datum

2024-03-26

Kontaktperson

Johanna Johnsson
johanna.johnsson@jobbusters.se
+46 72 188 33 99

  Kvalifikationer

 • Du har gedigen erfarenhet inom HR.
 • Du har mycket goda kunskap inom arbetsrättsliga frågor.
 • Du har erfarenhet av fackliga förhandlingar.
 • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
Ansök tjänsten