IT CONTROLLER

Arbetsuppgifter
Vi söker en IT-controller/ekonomicontroller till vår myndighetskund.

Dina arbetsuppgifter som IT-controller:
– Ansvara för avdelningens budget- och prognosarbete.
– Analysera ekonomiskt utfall och uppföljning av avdelningens effekthemtagning.
– Ledningsstöd för avdelningens ledning och bestå med beslutsunderlag enligt gällande tidsplan.
– Avdelningens representant i ekonomicontrollernätverk och framför förbättringsförslag och avdelningens behov inom ekonomistyrningsfrågor.
– Bistå i utredningsarbete i myndighetsgemensamma frågor kring ekonomistyrning.
– Säkerställa att avdelningens chefer och controllers har rätt kompetens avseende myndighetens ekonomistyrning, inklusive ekonomi- och prismodell.

Ortsplacering kan erbjudas på någon av de orter där myndigheten har Kundmötesverksamhet, Sundbyberg, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Jönköping, Linköping, Nyköping Karlstad, Örebro, Gävle och Sundsvall.

Möjlighet att arbeta på distans är möjligt 50% av tiden.

Om oss
JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Företagspresentation
Vår kund är en statlig förvaltningsmyndighet med kontor runt om i Sverige. Varje år löser de tusentals komplexa problem – var för sig, kollegor emellan och tillsammans med partners.

Kvalifikationer
– Du har minst 4 års erfarenhet från arbetet som IT controller/ekonomicontroller.
– Du har relevant högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ekonomi alternativt flerårig och aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i större organisation.
– Du har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.
– Du har goda kunskaper av ekonomisystem exempelvis Mercur och UBW (tidigare Agresso).
– Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
– Meriterande: Erfarenhet från arbete med ekonomistyrning gärna från en större organisation.

Personliga egenskaper
Du ska kunna analysera verksamhetsutfall, se samband och fatta beslut. Du är strukturerad och kan driva ditt arbete framåt för att nå resultat samt har en helhetssyn med förmåga att se hur verksamhetens olika delar påverkar varandra.

När du blir en av oss
Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Tillträde och ansökan
Heltid, 40h/v. Start enligt överenskommelse och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-03-31 med option på förlängning 6+6 månader. Du kommer att vara anställd av JobBusters och arbeta som konsult hos vår spännande kund.

Myndigheten omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen vilket innebär att uppdraget kan vara placerat i säkerhetsklass och säkerhetsprövning av konsult krävs. Processen för upprättande av Säkerhetsskyddsavtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca sex till åtta veckor från tilldelning av uppdraget, men kan ta längre eller kortare tid. Ditt uppdrag kan inte påbörjas innan denna process har genomförts.

Skicka in din ansökan snarast, då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 19 september.

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Visstidsanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publ. datum

2023-09-13

Kontaktperson

Johanna Johnsson
johanna.johnsson@jobbusters.se
+46 72 188 33 99

    Kvalifikationer

  • Du har minst 4 års erfarenhet från arbetet som IT controller/ekonomicontroller.
  • Du har relevant högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ekonomi alternativt flerårig och aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i större organisation.
  • Du har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.
  • Du har goda kunskaper av ekonomisystem exempelvis Mercur och UBW (tidigare Agresso).
  • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
  • Meriterande: Erfarenhet från arbete med ekonomistyrning gärna från en större organisation.
Ansök tjänsten