CONTROLLER / ENTREPRENADEKONOM

Arbetsuppgifter
Till vår kund söker vi nu efter en erfaren Controller för ett uppdrag på ett av kundens projekt. I din roll som Controller du att sammanställa, rapportera och hantera budget, prognosarbete, ÄTA-hantering samt fakturering i en eller flera entreprenader. Uppdraget kräver därför omfattande samordning mellan entreprenaderna och kundens verksamhet. Controllern är en viktig ”kugge” för ett lyckat samverkansprojekt och ställer höga krav på erfarenhet av liknande projekt och hög kommunikativ förmåga.
Controllern rapporterar till Projektcontroller som är underställd Projektchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara:
– Hantera de inkommande underlagen från entreprenaden.
– Utvärdera underlagen med hjälp av teknikresurser och göra prognosläggning för projektet.
– Ansvara för kontroll av entreprenörens arbeten enligt löpande räkning, upprätta månadsrapporter.
– Säkerställa full insyn i entreprenörens ekonomisystem inför månadsfaktureringar.
– Kontinuerligt följa upp upparbetade kostnader.
– Skapa rapporter utifrån analys och prognostisering av kostnader.
– Delta i ekonomimöten med entreprenör rörande; kostnadsstyrning, kostnadsuppföljning, mängdreglering, hantering av ÄTOR och andra viktiga ekonomifrågor som berör projektet.
– Utmana befintliga arbetssätt och initiera förbättringsarbete.
– Stötta arbetet med intern kontroll inom projektet.

Om oss
JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Företagspresentation
Vår kund verkar inom Region Stockholm och har som uppdrag att förbättra framkomligheten för invånarna i Stockholm.

Kvalifikationer
– Du har minst 10 års erfarenhet av ekonomistyrning i byggprojekt, uppgifter så som kalkyl och prognosarbete, ÄTA-hantering och fakturahantering ska tydligt framgå i ditt CV.
– Du har erfarenhet gällande ekonomistyrning och då speciellt löpande räkningsförfarande,från minst tre projekt.
– Du har erfarenhet av prognosarbete och kalkyler i två större entreprenader så som tex projekt med verksamhet i drift eller innerstadsprojekt.
– Du har dokumenterad utbildning inom projektledning och entreprenadjuridik.
– Du har mycket goda kunskaper i MS Office och speciellt inom Excel.
– Du är flytande i svenska, i såväl tal som skrift.
– Meriterande om du har dokumenterad utbildning/kurs inom Bas-P/Bas-U.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Controller är det viktigt att du har kapacitet att arbeta självständigt och strukturerat. Du är analytisk och noggrann. Vidare så är du engagerad, ansvarstagande och har en hög problemlösningsförmåga.

När du blir en av oss
Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön
Lön. enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan
Heltid, kontorstider. Vår kund önskar start omgående och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-12-31 med option på förlängning o, 1+1+1+1 år. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund i Stockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2023-09-07.

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Visstidsanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publ. datum

2023-08-28

Kontaktperson

Johanna Johansson
johanna.johansson@jobbusters.se
+46 76 719 66 61

    Kvalifikationer

  • Du har minst 10 års erfarenhet av ekonomistyrning i byggprojekt, uppgifter så som kalkyl och prognosarbete, ÄTA-hantering och fakturahantering ska tydligt framgå i ditt CV.
  • Du har erfarenhet gällande ekonomistyrning och då speciellt löpande räkningsförfarande,från minst tre projekt.
  • Du har erfarenhet av prognosarbete och kalkyler i två större entreprenader så som tex projekt med verksamhet i drift eller innerstadsprojekt.
  • Du har dokumenterad utbildning inom projektledning och entreprenadjuridik.
  • Du har mycket goda kunskaper i MS Office och speciellt inom Excel.
  • Du är flytande i svenska, i såväl tal som skrift.
  • Meriterande om du har dokumenterad utbildning/kurs inom Bas-P/Bas-U.
Ansök tjänsten